RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Британія потрапила в гучний скандал через герб України

Поліція Великобританії по боротьбі з тероризмом розіслала медичним працівникам і викладачам в рамках кампанії проти екстремізму документ, в якому присутня українська символіка.

Про це повідомляє посольство України в Британії.

Виявилося, що поряд з неонацистами поліція згадує такі ненасильницькі групи, як "Грінпіс", а також державний герб України і символ Збройних сил - тризуб.

Посібник, підготовлений антитерористичним відділом поліції, поширюється по всій Англії в рамках підготовки до програми "Превенція" по боротьбі з радикалізацією, призначеною для того, щоб зловити осіб, які можуть загрожувати вчиненням терористичного насильства.

У візуальному розділі допомоги по виявленню знаків і символів праворадикальних груп, в секції "тату", зазначений герб України під назвою "Український тризуб (націоналістичний)". Зображення розміщено поруч з нацистською символікою.

"Розміщення тризуба, конституційного національного символу і герба України, в керівництві з протидії екстремізму, виданому антитерористичною поліцією для викладачів і медичного персоналу Великобританії, є вкрай обурливим. Тут немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо видалити тризуб з документу з офіційними вибаченнями", - заявило посольство Україна в Британії.

У розділі організацій, які сповідують ідею домінування білої раси, приведена символіка полку "Азов".

Нагадаємо, що в Тель-Авіві (Ізраїль) в знак скорботи в зв'язку з авіакатастрофою літака компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані, в якій загинули 167 осіб, в тому числі 15 українців, запалилися вогні на вежах Азріелі у вигляді українського герба.