RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні розкрили військового, який працював на ФСБ: фото затримання

Контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) затримали агента російських спецслужб поблизу військової частини при спробі передачі зібраних розвідданих.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Підривною діяльністю військовослужбовець однієї з бойових бригад ЗС України, дислокованої в Дніпропетровській області, займався цілеспрямовано.

Раніше, відразу після початку російської агресії на Донеччині, цей житель міста Святогірськ добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань ДНР. Він був зарахований до складу терористичних угруповань 100 омсбр "Республіканської гвардії" і 1 омсбр "Слов'янської бригада". В цей же час був завербований співробітниками російських спецслужб.

На початку 2019 бойовик виїхав з тимчасово окупованої території і вступив на військову службу до лав Збройних Сил України за контрактом. За завданням ФСБ РФ він збирав відомості, зокрема, про дислокацію військових частин, в тому числі в районі проведення ООС, їхні переміщення, кількість, тип озброєння, особовий склад.

Правоохоронці затримали викритого контррозвідкою СБУ агента російських спецслужб поблизу військової частини при спробі передачі зібраних розвідданих. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", в Маріуполі військова контррозвідка СБУ припинила розвідувальну діяльність колишньої військовослужбовця Національної гвардії, яка була завербована спецслужбами ДНР.