RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нові розцінки і штрафи: в Києві готують неприємний сюрприз для водіїв

Міська влада Києва планує збільшити вартість паркування до 50 гривень на годину та значно збільшити штрафи за порушення правил паркування.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

"Сьогодні, щоб вирішити проблему з хаотичним паркуванням, не потрібно збільшувати кількість паркомісць. Чому? - запитаєте ви. Все дуже просто: в Києві є парковки, підземні паркінги, але не всі кияни ними користуються. Простіше - кинути авто де завгодно .... Тому , потрібно піти іншим шляхом. У планах влади збільшити вартість парковки", - написав чиновник в соцмережі.

Таке рішення Дмитро Рахматуллін мотивував тим, що останній раз тарифи змінювалися в 2016 році. Тому найближчим часом планується збільшити тариф в центральній частині міста, як мінімум, до 50 гривень за годину.

Крім цього, київська влада планує суттєво збільшити штрафи за порушення правил парковки, щоб мотивувати водіїв залишати авто недалеко від станцій метро і пересуватися по місту на громадському транспорті.

"Культура і свідоме мислення ніхто не скасовував. Якби кожен володів розумінням того, що комфортно повинно бути всім, то і проблема б вирішилася швидше", - зауважив чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 19 січня, в Києві помітили зухвалого порушника правил парковки, який примудрився залишити свій транспорт на газоні.