RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Прокуратура розкрила нові дані підриву бойовиками Донецького аеропорту

За фактом підриву проросійськими бойовиками будівлі Донецького аеропорту в 2015 році Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження.

Про це 24 січня повідомили в прес-службі відомства.

Провадження відкрили за фактами порушення законів і звичаїв війни, які поєднані з умисним вбивством (ч.2 ст. 438) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що бойовики і їх ватажки діяли з ознаками віроломства, що заборонено статтею 37 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року.

Зокрема, 20 січня 2015 бойовики запросили в українських військових припинення вогню нібито для евакуації загиблих і поранених, але насправді таким чином вони хотіли отримати військову перевагу.

"Перебуваючи в районі позицій підрозділів ЗС України, встановили вибухівку на елементи конструкції нового терміналу аеропорту. Після закінчення перемир'я бойовики, підконтрольні ВС РФ, підірвали конструктивні елементи терміналу, в результаті чого бетонні перекриття та стеля в багатьох секціях будівлі обвалилася, поховавши під собою українських захисників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за шість років окупації Донецьк з розвиненого міста перетворився на руїни.