RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Ця біда - назавжди: Зеленський емоційно висловився про вторгнення Росії на Донбас

Президент України Володимир Зеленський вважає, що конфлікт на Донбасі назавжди залишить "шрам" у стосунках між Україною і Росією.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю ізраїльському 9 Каналу, опублікованому на YouTube.

У розмові з ведучим телепередачі "Війна і мир" Дмитром Дубовим, Зеленський заявив, що російські війська повинні бути виведені з території Донбасу і висловив жаль з приводу того, що цього поки не відбувається, і вирішення конфлікту відкладається на невизначений термін.

"Я відчуваю, що це велика біда, яка назавжди. Взагалі. Назавжди залишить шрам між Україною і Росією. Чи розсмокчеться цей шрам, я взагалі не впевнений. Але якось же жили. Якось щось було. І було багато. І були в складі однієї країни - Радянського Союзу. І родичі, і зломлені сім'ї. І родичі, з якими ти не спілкуєшся, які знаходяться там. І навпаки. Загалом, це все - велика, величезна така яма", - зауважив український президент.

При цьому президент Зеленський підкреслив, що у припинення конфлікту на Донбасі потребує весь світ, щоб не було прецеденту вседозволеності в таких ситуаціях. Також він запевнив, що бойовики, які стріляли в українців, будуть покарані відповідно до законодавства - через суд.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ватажки бойовиків так званої ДНР "передумали" підвищувати зарплати на окупованій території Донецької області до рівня російського міста Ростов-на-Дону