RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У США оприлюднили нову порцію компромату на Трампа, пов'язану з Україною

Американське агентство розповсюдило аудіофрагменти відеозапису, на якому президент США Дональд Трамп торкається теми російсько-українського конфлікту і припинення військової допомоги Києву.

Про це повідомляють ABC News, AP і DW.

"Як довго вони (Україна - "Апостроф") протрималися б в боротьбі з Росією?", - каже чоловік, якого журналісти назвали президентом США.

Відеозапис був зроблений в ході приватної вечері в квітні 2018 року в Trump International Hotel у Вашингтоні. Незабаром після цього питання Трамп переходить до теми звільнення Марі Йованович, яка в той час була послом США в Україні.

На відео чутно, як один зі співрозмовників, якого журналісти називають підприємцем українського походження Львом Парнасом, відгукується про Йованович як про "найбільшу проблему" і стверджує, що "для початку нам необхідно позбутися від посла". На наступному уривку чути відповідь людини, голос якої схожий на Трампа: "Позбавтеся від неї! Завтра ж зніміть її з посади". Цей фрагмент був переданий в прокуратуру США.

Як повідомляв "Апостроф", 21 січня в ході слухань Сенату США були узгоджені правила проведення суду над президентом Дональдом Трампом в рамках процедури його імпічменту.