RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розкішна вілла, бізнес і багато охорони: спливли цікаві деталі про життя екс-жінки Януковича в Криму

Людмила Янукович, колишня дружина президента-втікача Віктора Януковича, проживає на території окупованого Криму в елітному маєтку і володіє мережею магазинів, які торгують "санкційними" товарами.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після втечі Януковича з України, його дружина, яка на той момент вже не проживала з ним разом, отримала сімейний особняк в околицях Ялти. Його в оточенні екс-президента називали "чайним будиночком". Під цією скромною назвою ховається маєток площею 1,2 гектара з власним гальковим пляжем в курортному селищі Відрадне. Цей населений пункт розташовано на самому березі моря між селищами Массандра, Нікіта і власне Ялтою.

По ділянці розкидані триповерхова вілла загальною площею 2345 квадратних метрів, котеджі для відпочинку на березі моря, будиночки для охорони і обслуговуючого персоналу, спа-центр, басейн, тенісний корт, альтанки, господарські приміщення та інші споруди. Доповнює пейзаж паркова зона з посадками кипарисів, сосен і ялин, штучним водоспадом і зоною для барбекю.

Журналісти відзначають, що підібратися до місця проживання Людмили Янукович непросто: під'їзди до особняка перекриті масивними залізними воротами. На даний момент 70-річна Людмила Янукович веде в маєтку усамітнений спосіб життя. Територія знаходиться під невсипущою охороною. За інформацією видання, зараз право власності на будинок і ділянку оформлено на фірму, близьку до Олександра Януковича, екс-міністра оборони України Павла Лебедєва і ветеранів спецслужб.

У колишньої дружини Віктора Януковича, крім будинку, в Криму є власний бізнес. Через систему посередників вона, імовірно, володіє мережею елітних продуктових супермаркетів в Севастополі. Мережа носить назву "Меркурій", в честь військового корабля 19 століття, який прославився тим, що зумів з честю вийти з бою з двома потужними турецькими кораблями, які багаторазово переважали його за кількістю гармат.

"Гастроном "Меркурій" прославився тим, що спритно зумів уникнути необхідності дотримуватися санкційного (російського - прим. ред.) законодавства. Магазини мережі відкрито торгують французькими сирами і іспанськими м'ясними делікатесами. Севастопольські наглядові органи намагаються не помічати того факту, що "Меркурій" явно порушує введене постановою уряду РФ ембарго на ввезення сільськогосподарської продукції з країн Євросоюзу", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні 2019 року в аеропорту "Жуляни" (Київ) затримали екс-міністра охорони здоров'я України часів екс-президента Віктора Януковича Раїсу Богатирьову.