RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Мракобісся і цинізм: мережі розгнівало обрання пропагандиста Кремля в керівництво ПАРЄ

У вівторок, 28 січня, віце-спікером ПАРЄ був обраний російський пропагандист, заступник голови Держдуми Росії, представник "Єдиної Росії" Петро Толстой, на що бурхливо відреагували в мережі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Для обрання Толстого потрібні були два тури голосування. За його кандидатуру голосували 132 делегата ПАРЄ, проти були 117. Хоча Толстой не отримав більшості від загального числа делегатів ПАРЄ, підсумки голосування виявилися достатніми для його обрання.

Толстой став 19-м віце-спікером асамблеї. Решту 18 віце-спікерів затвердили без голосування, але по кандидатурі російського депутата думки в ПАРЄ розділилися. Депутат Верховної Ради України Марія Мезенцева заявила, що "риторика Толстого суперечить європейським цінностям" і виступила проти його кандидатури.

Як пише видання "Європейська правда", про перемогу росіянина у виборах був змушений оголосити представник України Олександр Мережко (з партії "Слуга народу"), який також обіймає посаду віце-президента ПАРЄ. За збігом обставин, саме він вів засідання в той час, коли підрахунок голосів був завершений.

Користувачів мережі розгнівало таке призначення.

Як повідомляв "Апостроф", один з представників російської делегації, депутат Леонід Слуцький на Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), в зимовій сесії якій бере участь і українська делегація після протесту через повернення в ПАРЄ делегації Росії, заснув на засіданні.