RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У ПАРЄ ухвалили скандальне рішення щодо російських депутатів з "чорного списку"

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи прийняв рішення, що стосуються продовження роботи без режиму санкції делегації Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На підставі цього рішення було закрито розгляд скарги, ініційованої латвійським депутатом Марією Голубєвою і підтриманої депутатами від України і інших держав. За регламентом ПАРЄ, в разі якщо комітет відхиляє оскарження з процедурних підстав, воно вважається автоматично прийнятим асамблеєю, але рішення комітету має бути оголошено на засіданні асамблеї.

Комітет констатував, що він розглянув скаргу за двома підставами. По-перше, в російську делегацію входять депутати, яких обрано в багатомандатному окрузі з урахуванням голосів в включеному Криму. По-друге, в російську делегацію увійшли сенатори, які підтримали анексію Криму в 2014 році і за це знаходяться під міжнародними санкціями.

На думку асамблеї, ці підстави не є достатніми для введення обмежень проти таких депутатів в ПАРЄ.

"Комітет дійшов висновку, що повноваження російської парламентської делегації повинно бути підтверджено", - йдеться в рішенні комітету.

Тим часом, в рішенні по Росії, на відміну від інших національних делегацій, орган ПАРЄ вирішила не наводити аргументи і обмежився лише висновком про те, що санкції проти РФ з процедурних підстав не повинно буто введено.

Крім того, регламентний комітет ПАРЄ виніс позитивний висновок щодо іншого проекту рішення про відмову від ведення санкцій проти РФ, затвердження якого очікується пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у вівторок, 28 січня, віце-спікером ПАРЄ було обрано російський пропагандист, заступник голови Держдуми Росії, представник "Єдиної Росії" Петро Толстой, на що бурхливо відреагували в мережі.