RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналісти розкрили дивні подробиці зустрічі Помпео і топ-дипломата Путіна

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Майк Помпео зустрілися в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, однак американське відомство запідозрили в бажанні приховати факт зустрічі.

Про це повідомляється в матеріалі Politico.

Зустріч відбулася в окремому конференц-залі Лаврова в готелі Bayerischer Hof. При цьому, російські журналісти знали про неї, а прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова підтвердила факт зустрічі, опублікувавши в Facebook фото Помпео в коридорі готелю. Лавров стояв в дверях в декількох кроках від нього.

У той же час, російський журналіст з пулу Лаврова заявив, що американська сторона зажадала, щоб за підсумками зустрічі не було прес-конференції або спільних заяв. За його словами, на зустріч не запросили навіть фотографів, щоб ті зняли потиск рук двох дипломатів.

Відповідаючи на питання журналістів про зустріч, чиновник Держдепартаменту пізніше підтвердив, що Помпео поспілкувався з Лавровим у форматі pull aside - тобто провів коротку бесіду, про підсумки яких зазвичай не повідомляють. Чиновник заперечував, що Державний департамент попросив Росію не публікувати інформацію про зустріч.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на Мюнхенській конференції з безпеки держсекретар США Майк Помпео заявив, що США надають Україні військову допомогу для захисту від агресивних дій з боку Росії.