RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Формула Штайнмаєра і дещо ще: Кремль висунув умови для нових переговорів по Донбасу

Заступник голови Міністерства закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що рішення про проведення нового Нормандського саміту буде прийнято виходячи з врахування "прогресу у виконанні поточних домовленостей".

Про це Грушко повідомив в ході Мюнхенської конференції з безпеки

"Була домовленість абсолютно чітка, що нова зустріч [в "нормандському форматі"] повинна підвести підсумок того, що було обговорено на попередній зустрічі. Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмаєра в [українське] законодавство і деяких інших речей", - заявив російський дипломат.

За його словами, головною умовою для проведення нового саміту є "переміщення по комплексу домовленостей - як на треку безпеки, так і на політичному треку".

"Одночасний рух по цих треках - стрижень тієї філософії, яка була закладена в мінські домовленості", - додав він.

Представник Росії також заявив, що Київ нібито не демонструє готовність до "нормального діалогу з Донецьком і Луганськом".

"Це зобов'язання кричущим чином не виконується, хоча воно є одним з основних умов мінського пакету", - сказав Грушко.

Нагадаємо, докладніше про переговори по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Хорватський сценарій для Донбасу: до чого призведе ідея Зеленського про спільне патрулювання.