RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

РНБО ухвалила рішення щодо оборонного замовлення на найближчі роки

На засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України у вівторок, 18 лютого, яке було скликано через загострення на Донбасі, схвалили фінансування державного оборонного замовлення (ДОЗ) на 2020-2022 роки в розмірі 25,8 мільярда гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті РНБО.

"Згідно з прийнятим документом у 2020 році, на виконання ДОЗ передбачено фінансування в сумі 25,848 мільярда грн, що на 16% більше, ніж в 2019 році. У виконанні ДОЗ візьмуть участь 14 державних замовників", - сказано в повідомленні.

Зокрема, на заходи з розвитку виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу (ОПК) буде витрачено 2,53 мільярда гривень (9,8% від загального обсягу ДОЗ). З них 1,7 мільярда гривень будуть спрямовані на виконання дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

Документом передбачена підтримка вітчизняного ОПК: за попередніми підрахунками, частка вітчизняних постачальників складе майже 90% продукції.

Як сказано в повідомленні, в цьому році на оборону і безпеку держави передбачений ресурс в розмірі 245,8 мільярдів гривень, що майже на 30 мільярдів більше, ніж в 2019 році.

"У розпорядженні силового блоку буде також додатковий фінансовий ресурс в розмірі 10 млрд грн. під державні гарантії для реалізації програм, пов'язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави. Такий обсяг державних гарантій наші військові отримають вперше", - підкреслили в прес-службі РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України (ОПУ) пройшло екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яке скликав президент Володимир Зеленський через загострення ситуації на Донбасі.