RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Більшість вже звільнилось: розгорівся скандал навколо телеканалу для окупованого Донбасу

В Україні спалахнув скандал навколо нового державного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який мають запустити на базі каналу іномовлення України UATV, звідти масові звільняються люди.

Про це написала у Facebook журналістка Анастасія Федченко.

"Близько тижня тому з'явилася інформація, що прийшли нові шеф-редактори. Зі "112 каналу". Потім вони виявилися консультантами. Співбесід не проводили, але запитували в працівників про місію нового каналу та про те, як потрібно подавати новини для жителів тимчасово окупованих територій. Консультанти – ведучі "112 каналу" Володимир Полуєв і Анна Степанець", - пише Федченко.

Офіційним власником "112 Україна" є народний депутат Тарас Козак ("Опозиційна платформа-За життя") – близький соратник проросійського політика Віктора Медведчука. Володимир Полуєв і Анна Степанець є ведучими політичного ток-шоу "Пульс".

"Зустріч нового гендиректора, правда, тво (Юлії Островської – "Апостроф"), а також редактора, яка потім відмовилась від посади, відбулася з колективом ще 3 січня. Та зустріч була перша й остання. Відтоді журналістам і редакторам не пояснили голосом через рот, яким буде канал, його інформаційна політика", - додає Федченко.

Перший ефір телеканалу має відбутися 1 березня, тим часом з мовника масово звільняються співробітники.

"Із UATV звільнилося дві третини колективу", - пише Федченко.

Вона додає, що не бачить сенсу у вибудовуванні стратегії за півтора тижні до запуску. Та вважає консультації "спробою зробити вигляд, що з колективом говорили і радилися, а потім зробили по-своєму". Тож 17 лютого вона написала заяву на звільнення.

Більше про те, як Україні виграти інформаційну війну і не дозволити агресору формувати настрої громадян через новини, фільми і музику, читайте в матеріалі "Апострофа": Росіянин в допомогу: Україна провалила інформаційну війну РФ і тепер нас врятує режисер "Моєї прекрасної няні".