RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У ДБР хочуть скасувати амністію для учасників Революції Гідності: скандальні деталі

У Державному бюро розслідувань (ДБР) ініціювали зміни до законодавства, щоб зняти всі обмеження для розслідування вбивств на Майдані. Йдеться про закон про недопущення переслідування і покарання учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю глави ДБР Ірини Венедиктової LB.ua.

"Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон (про недопущення переслідування і покарання учасників Революції Гідності, - Апостроф) потрібно скасувати", - заявила Ірина Венедиктова.

За її словами, дія цього закону перешкоджає об'єктивному розслідуванню вбивств правоохоронців і суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

"З точки зору справедливості, ми повинні пам'ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав", - зазначила Венедиктова.

Ірина Венедиктова також повідомила, що в ДБР розробили законопроект про заочний засудження, який був направлений всім главам фракцій і голова комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Денису Монастирському.

"Дуже сподіваємося, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх. Але без цього, повторюся, рухатися далі неможливо", - сказала глава ДБР.

На офіційній Facebook-сторінці ДБР також було опубліковано звернення Ірини Венедиктової, в якому вона розповіла про ініціативу зміни в законодавстві, які, на її думку, допоможуть залучити до відповідальності всіх винних у справах Майдану. При цьому суть змін не конкретизовано, зазначено лише, що вони допоможуть залучити в тому числі і тих, хто в даний момент знаходиться за кордоном.

Як повідомляв "Апостроф", в Державному бюро розслідувань завершили формування спеціального слідчого підрозділу з розслідування справ Майдану