RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Брешуть про коронавірус: в США висунули проти Росії гучні звинувачення

Брехня і фейки про епідемію коронавируса організовано поширюються в мережі з акаунтів, пов'язаних з Росією.

Про це повідомляє AFP з посиланням на чиновників Держдепартаменту США.

За їх словами, в Twitter, Facebook і Instagram використовуються боти для просування теми, запущеної РФ, на декількох мовах.

"Намір Росії полягає в тому, щоб сіяти розбрат і підривати інститути США зсередини, в тому рахунку шляхом прихованих кампаній з надання деструктивного впливу. Поширюючи дезінформацію про коронавірус, Росія намагається загрожувати громадській безпеці, відволікаючи від глобальних заходів у сфері охорони здоров'я" , - заявив в.о. помічника держсекретаря США по Європі і Євразії Філіп Рікер.

За даними джерел, кампанія РФ по дезінформації "просуває необгрунтовані теорії змови про те, що США стоять за спалахом COVID-19 в явній спробі завдати шкоди іміджу США в усьому світі".

Зокрема, заяви, які циркулюють в соцмережах, містять твердження про те, що вірус - нібито "спроба США вести економічну війну з Китаєм", "біологічна зброю, вироблена ЦРУ", або "частина зусиль Заходу з поширення антикитайської риторики".

Як повідомляв "Апостроф", за 21 лютого кількість померлих в результаті зараження коронавірусом COVID-19 в Китаї досягло 2345 людей, підтверджено 76 тисяч 288 випадків зараження.