RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україну накриє потужний циклон: де чекати опадів і штормового вітру

У понеділок, 24 лютого, Україну накриє циклон, який принесе опади і потужний штормовий вітер. Першими удар негоди візьмуть східні області країни.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

За її словами, над Німеччиною формується циклон Юлія, який 24-го лютого принесе в Україну опади зі штормовим вітром.

"Протягом дня опади будуть зміщуватися разом з циклоном в східному напрямку, тому, наприклад, у другій половині дня понеділка основний вологий удар приймуть на себе східні області, а також Дніпро з районами, Сумська область, Запоріжжя", - повідомила Наталка Діденко.

Синоптик попередила про необхідність дотримуватися обережності під час штормового вітру, який протягом дня буде бушувати в більшості областей України.

"До Києва циклон стрибне вже найближчої ночі. Спочатку йтиме дощ, потім він перейде в мокрий сніг. Штормовий північно-західний вітер сягатиме поривів 15-22, а то і більше, метрів за секунду. Вдень у Києві опади ослабнуть і припиняться. Але сильний вітер залишиться протягом усього дня", - повідомила Наталка Діденко.

Традиційно синоптик дала рекомендації під час негоди уникати нестійких конструкцій, білбордів, ліній електропередач, високих старих дерев і не знаходиться довго під аварійними балконами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото весни, яка в другій половині лютого прийшла в Україну.