RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Коронавірус міг "зародитися" не в Китаї: з'явилася несподівана заява

Коронавірус COVID-19, випадки зараження яким спостерігаються більш ніж в 30 країнах, міг з'явитися за межами Китаю.

Про це повідомляє ресурс CGTN, посилаючись на слова голови спеціальної комісії з боротьби з поширенням пневмонії Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР Чжун Наньшаня.

"Коли ми робимо прогнози і будуємо здогади щодо епідемії, в першу чергу беремо до уваги Китай і не розглядаємо інші держави", - підкреслив він.

За словами Наньшаня, спалахи епідемії виникають і за межами Китаю, але джерело нового типу коронавіруса до цих пір залишається неясним.

Глави спецкомісії зазначив, що китайські фахівці ще не з'ясували, чи існував цей тип вірусу раніше. До всього іншого він поставив під сумнів інформацію про так званий проміжний господарь вірусу.

Зазначають, що на початку лютого фахівці Південно-Китайського сільськогосподарського університету та лабораторії сучасного сільського господарства Ліннань-Гуандун заявили, нібито імовірним проміжним господарем COVID-19 є тварина панголін. Вивчивши близько тисячі зразків генетичного матеріалу, вони з'ясували, що геномна послідовність коронавіруса, яким заразилися панголіни, на 99 відсотків ідентична геному вірусу у людей.

Чжун Наньшань заявив, що Китай впорається з епідемією коронавируса COVID-19 до кінця квітня.

Нагадаємо, фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я прийшли до висновку, що вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання новим типом коронавірусу COVID-19, подолав видовий бар'єр для людини від невідомої поки проміжної тварини-господаря.

Згідно з останніми даними, коронавірус впритул підійшов до кордонів України - випадки зараження підтверджено в чотирьох сусідніх державах. Зокрема, в Польщі коронавірус підхопила 25-річна дівчина.

У зв'язку з загрозою для українців лікар розповіла, як відрізнити коронавірус від застуди та грипу. Також поради українцям дали в "Слугу народу", провівши консультації з професійними медиками.

Як повідомляв "Апостроф", в Грузії і Бразилії підтвердили перші випадки захворювання коронавірусом, а в Німеччині оголосили про початок епідемії.