RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Коли в метро Києва припинять продаж зелених карток і жетонів: названі дати

До кінця лютого з кас київського метрополітену будуть вилучені всі зелені карти і термінали для їх поповнення, а натомість буде запроваджено єдиний електронний квиток.

Про це розповіла прес-секретар підприємства Наталія Макогон "Українській правді".

"Як ви знаєте, завершується перехід на систему електронного квитка. Виводиться з обігу зелена карта і обладнання, яке її обслуговувало, також відключається", - повідомила речник.

У той же час, на станціях будуть встановлювати сині автомати для е-квитків. Також такий квиток можна буде поповнити онлайн через додаток в "кабінеті киянина". За словами спікера метрополітену, зміни покликані "автоматизувати систему оплати проїзду".

Також вона уточнила, що одноразову поїздку можна буде оплатити через QR-код або банківською картою.

Наталія Макогон підкреслила, що з 1 квітня жетони для проїзду продавати в касах не будуть, зелена карта також буде виведена з обігу.

"Зелена карта з 1 квітня не продається і не поповнюється. Використовувати поїздки, які пасажири запишуть до цієї дати, можна буде протягом року", - уточнила спікер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в столичному метрополітені повідомили, що з середини лютого почнуться роботи по ремонту ескалаторів на станції "Майдан Незалежності", вони триватимуть до лютого 2021 року.