RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Рідні другої жертви коронавірусу зробили гучну заяву проти медиків

Мати померлої в понеділок, 16 березня, в Чернівцях 33-річної жінки, у якої була підозра на коронавірус, стверджує, що дочці вчасно не надали допомогу і лікували антибіотиками.

Про це повідомляє сайт "Перший Буковинський".

Мешканка Чернівецької області Людмила Пацалюк, дочка якої померла, не дочекавшись результатів тесту на наявність коронавірусу, обурена діями лікарів і звернулася до журналістів, які опублікували її лист.

"Я вважаю, що мою дочку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі було надано першу допомогу..." - стверджує мати померлої.

За її словами, 7 березня у дочки піднялася температура, після виклику лікаря додому, хворій прописали антибіотики, від яких їй стало тільки гірше. В обласну лікарню хвору привезли ввечері в п'ятницю, 13 березня. У відділенні пульмонології її послухали і сказали, що хрипів немає, а на знімку - все добре.

Хвора повернулася додому, проте вночі почала задихатися і вранці 14 березня до неї викликали швидку допомогу. Жінку доставили в інфекційне відділення, її стан постійно погіршувався, інтоксикація і температура викликали судоми. У понеділок, 16 березня, близько 17.00 вона втратила свідомість, а о 19.20 - померла.

"Лікарі поставили діагноз - епілептичний напад, якого у неї в житті жодного разу не було. Нам відомо, що лікарі не могли знайти вен - тому недокапували розчини, тому голка виходила з вени. Чомусь не робили венорезекцію (вивід вени під ключицю), щоб повноцінно провести дезінтоксикаційну та антибактеріальну терапію, які рекомендовано при вірусних пневмоніях", - нарікала убита горем мати.

Смерть пацієнтки в Чернівецькій ОДА пояснили тим, що вона мала велику кількість супутніх хвороб.

Як повідомляв "Апостроф", медики вважають, що більшість жителів України ризикують перенести хворобу, яку викликає коронавірус, але в різних формах.