RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україні загрожує дефолт: Зеленський звернувся до нардепів з тривожною заявою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що через пандемію коронавірусу і в разі відсутності допомоги від міжнародних партнерів Україні загрожує падіння економіки і дефолт.

Про це він повідомив в своєму відеозверненні.

Зеленський зазначив, що в понеділок, 29 березня, має відбутися засідання Верховної Ради, на якому будуть розглядатися два "життєво важливі закони".

"Через коронавірус Україна фактично опинилася на роздоріжжі і має два шляхи. Перший - ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів в розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів... Другий шлях - це провал цих законів. Після - занепад економіки і навіть загроза дефолту", - зазначив Зеленський.

"Останні тижні Офіс Президента і Кабмін робили все, що від нас залежало. Ми домовилися про фінансову підтримку для України. Ми з урядом обрали свій шлях. Тепер - черга за народними депутатами", - додав президент.

Детальніше про ймовірність дефолту в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Віддати "Приват" або врятувати Україну: "слуг" посадили на "вилку" Коломойського.