RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Під Вінницею озброєний чоловік влаштував стрілянину по "копах", багато поранених: фото

У понеділок, 6 квітня, у Вінницькій області правоохоронці затримали чоловіка, який влаштував стрілянину з власного будинку і поранив чотирьох поліцейських.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в області.

Інцидент стався в місті Шаргород, ввечері.

"У поліцію надійшло повідомлення від 32-річного місцевого жителя про те, що під час конфлікту його сусід поводився неадекватно, розмахував зброєю і погрожував її застосувати. Щоб з'ясувати всі обставини, на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 52-річний правопорушник відмовився спілкуватися з працівниками поліції, а потім, вийшовши на вулицю, зробив кілька пострілів з рушниці вгору, погрожуючи розправою поліцейським.

"Чоловік поводився неадекватно, на прохання поліцейських заспокоїтися і віддати зброю - не реагував, після чого закрився в будинку, де знаходився його літній батько. Розуміючи, що зловмисник може завдати шкоди пенсіонеру і оточуючим, керівництво обласного главку поліції прийняло рішення про введення спецоперації по затриманню озброєного зловмисника з залученням бійців спецпідрозділу КОРД", - відзначили в поліції.

Під час штурму будинку зловмисник почав стріляти з рушниці і пістолета по спецназівцям, в результаті чого четверо поліцейських отримали поранення. Поки одні бійці спецпідрозділу відвернули увагу зловмисника, розбивши вікно в будинку, інші вибили двері і затримали озброєного правопорушника. У нього вилучили мисливську рушницю і пістолет.

Загрози життю поранених поліцейських немає. Вилучену зброю направлено на експертизу. Правопорушник при затриманні також отримав поранення. Зараз він знаходиться під охороною поліції в лікарні. Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 348 КК (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Як раніше повідомляв "Апостроф", 4 квітня на вулиці Воробкевича в місті Чернівці невідомий вистрілив в живіт місцевому жителю. Поранення виявилося смертельним.