RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Найбагатші люди світу втратили колосальну суму через коронавірусу: названо розмір збитків

Статок 100 найбагатших людей світу за два місяці скоротився в цілому на $408 млрд через коронавірус.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Hurun Institute.

"За два місяці був розгублений практично весь приріст статків, що стався за останні 2,5 року. Сто найбільших мільярдерів втратили в сукупності 12,6% стану, або $ 408 млрд, що еквівалентно втраті $ 75 млн в день", - відзначає глава Hurun Institute Руперт Хугверф.

Найбільші втрати - близько $ 30 млрд - поніс французький мільярдер Бернар Арно, який контролює найбільшого світового виробника товарів класу "люкс" LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.

Серед 100 мільярдерів, що увійшли до списку Hurun Global Rich List 20, 86% зазнали втрат в лютому-березні і 9% залишилися в плюсі. Стан ще 5% мільярдерів не змінилися за ці два місяці.

Сукупні статки 10 лідерів зі списку 100 мільярдерів в січні-березні зменшилася на $ 125 млрд, відзначають в Hurun.

Стан 71-річного Арно, який володіє 47% LVMH, скоротилося до $ 77 млрд у порівнянні з $ 107 млрд на кінець січня в результаті обвалу вартості акцій компанії, що володіє такими брендами, як Louis Vuitton, Celine, Christian Dior і Bulgari. Акції LVMH впали в ціні на 15% за 2 місяці, склавши $ 74 на 31 березня.

Головний виконавчий директор Amazon Джеф Безос втратив $ 9 млрд у лютому-березні, проте залишився найбагатшою людиною світу зі статком у $ 131 млрд.

У той же час Юань Чжен, засновник платформи відеоконференцій Zoom, збільшив статки до $ 8 млрд з $ 3,5 млрд. Вартість акцій Zoom злетіла більш ніж удвічі за два місяці - до $ 146 з $ 76.

Згідно січневого доповіді Hurun, всього в світі було 2,816 тис. доларових мільярдерів. За останні два місяці їх число скоротилося на 20%, до 2,253 тис.

Hurun щорічно публікує доповідь про кількість мільярдерів у світі, і останній список Hurun Global Rich List 20 вийшов 31 січня 2020 року. У спеціальній доповіді вона порівнює зміна станів за лютий-березень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мільярдери з оточення президента Росії Володимира Путіна втратили величезні гроші через обвал цін на нафту.

Також в Україні придумали оригінальний спосіб, як нажитися на коронавірусі.