RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Стало відомо про гучну нафтову угоду Саудівської Аравії та Росії: що відбувається з цінами

Росія та Саудівська Аравія досягли домовленостей про істотне скорочення видобутку нафти.

Як пише REUTERS, про це 9 квітня повідомило джерело в ОПЕК.

За словами високопоставленого джерела з РФ, країни врегулювали основні протиріччя і досягли домовленості про нову угоду про скорочення видобутку нафти.

Обидва джерела повідомили, що група ОПЕК+ та інші виробники обговорять скорочення видобутку в обсязі до 20 мільйонів барелів на добу.

Так, Саудівська Аравія готова скоротити видобуток нафти максимум на 4 мільйони барелів на добу, але тільки з рекордного рівня в 12,3 мільйона барелів на добу, досягнутого в квітні, повідомило джерело, поінформоване про нафтову політику королівства.

Росія своєю чергою готова скоротити нафтовидобуток в рамках угоди ОПЕК+ приблизно на 2 мільйони барелів на добу, повідомили два джерела, близькі до уряду РФ. Друге джерело підтвердило, що 2 мільйони барелів це максимальна планка скорочення для РФ. Росія в березні добувала 11,3 мільйона барелів на добу.

Відзначимо, що в березні Росія відмовлялася зменшити видобуток на 300 тисяч барелів.

Як повідомляв "Апостроф", в переговорах щодо обмеження видобутку нафти між країнами ОПЕК і Росією, які ведуться після різкого обвалу цін, Саудівська Аравія зажадала, щоб Москва скоротила видобуток на 1,5 мільйона барелів на добу - так само, як ОАЕ і Ірак.