RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Проти Чорновіл завели справу за підпал офісу регіоналів під час Майдану: відео та заява ДБР

Стало відомо, з якою метою силовики прийшли з обшуками в будинок колишнього нардепа Тетяни Чорновіл 10 квітня. Як повідомили в прес-службі ДБР, її підозрюють у справі про підпал офісу "Партії регіонів" під час подій на Майдані.

За даними силовиків, Чорновіл повідомили про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 18 лютого 2014 року Чорновіл керувала діями групи осіб і сама особисто брала участь в підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липська, в якому знаходився офіс регіоналів. Під час пожежі загинув чоловік, 1948 року народження, який перебував в приміщенні партійного офісу.

В ході обшуку в будинку Чорновіл були вилучені речі, які мають доказове значення для розслідування. Зокрема, було виявлено вогнепальну зброю і патрони.

Колишньому депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" публікував деталі обшуку у Чорновіл.