RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандального художника звинувачують в погрозі вбивства Зеленського: офіційний документ

У четвер, 28 травня слідчі вручили обвинувальний акт блогеру та художнику Сергію Пояркову в рамках розслідування кримінального провадження про погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Детектор медіа".

"Ви б бачили очі слідчої СБУ, яка сьогодні здихалася спілкування зі мною і переклала це все знову на прокуратуру. Сьогодні в СБУ свято, вони нарешті позбулися цієї справи", – сказав Поярков.

Сергій Поярков відкидає, що в його діях був злочин: "Ні злочину, ні замаху – не існувало. Не може пародія розглядатися як злочин".

Він стверджує, що президент Володимир Зеленський двічі давав свідчення в цій справі: "Зеленський ще в жовтні дав свідчення, що він шалено переляканий моїми влогами; він боїться і вважає, що мої пародії є смертельною загрозою його життю. Потім він ще в березні теж дав свідчення і сказав, що боїться, коли я демонструє зразки пародій на західних президентів. У нього істерична боязнь, коли його пародіюють".

Водночас прес-секретар президента Юлія Мендель не змогла прокоментувати цю інформацію.

"Ми не володіємо такою інформацією. Нагадує дещо нісенітницю", – сказала вона.

Сам пан Поярков вважає цю справу штучно створеною.

"Я впевнений, що це буде найбільш карикатурний процес в історії української юриспруденції. Я впевнений, що в процесі судових засідань нам вдасться затьмарити "Квартал 95", – каже він.

Сергія Пояркова звинувачують у злочині, передбаченому частиною 1 статті 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального Кодексу України, ця стаття передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

За словами Пояркова, справу розслідують ще з жовтня 2019 року через одну з його пародій на ютуб-каналі, у якій згадувався президент Володимир Зеленський. У січні 2020 року СБУ висунула Сергію Пояркову підозру в погрозі вбивством Володимиру Зеленському. 29 січня Шевченківський районний суд Києва, обираючи запобіжний захід, відпустив Сергія Пояркова під особисте зобов’язання.

Як повідомляв "Апостроф", слідчі ДБР спільно з СБУ направили в Генеральну прокуратуру України проект повідомлення про підозру в погрозі вбивства президента України Володимира Зеленського нардепу від "Європейської солідарності" Софії Федіні.