RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Масові заворушення через вбивство в Міннеаполісі: Трамп зробив загрозливу заяву

Президент США Дональд Трамп пригрозив ввести війська в Міннеаполіс (штат Міннесота), де вбивство поліцейськими 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні викликало масштабні акції протесту і масові заворушення.

Про це Трамп написав в Twitter.

"Не можу просто так сидіти і дивитися на те, що відбувається з великим американським містом. Відсутній сильний лідер. Або цей слабак, мер Джейкоб Фрей, візьме себе в руки і втихомирити натовп, або я сам відправлю туди Національну гвардію", - заявив президент США.

При цьому губернатор штату Міннесота Тім Уолз вже викликав гвардію в місто відзначаючи, що підтримує мирні демонстрації, але все руйнування, які завдали місту, виправдовують дії з підтримки безпечної обстановки. Пізніше бунтівники підпалили поліцейську дільницю.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп в четвер, 28 травня, підписав указ про регулювання діяльності соціальних мереж в країні, згідно з яким вони можуть втратити захисту від претензій у зв'язку з редагуванням контенту. Також він пригрозив, що закриє Twitter.