RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нагадує 90-і: Зеленський викликав до себе голову МВС через стрілянину в Броварах, відео

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзвітував перед президентом про перестрілку в Броварах, яка сталася вранці 29 травня.

Під час зустрічі з главою держави і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем Аваков заявив, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями в Броварах, про що повідомляє прес-служба президента.

Сам Зеленський зазначив, що події нагадали йому 90-і роки.

"Потрібно, щоб ми знайшли замовників, щоб вони понесли покарання. Також щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці", - сказав глава держави.

У свою чергу Аваков зазначив, що за однією з версій, конфлікт може бути пов'язаний з корупційними оборудками з тендерами з розподілу маршрутів.

За словами міністра, один з автобусів з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула зі столиці.

"Київські перевізники покликали так званих тітушок, запросивши їх зі столиці та Вінницької області", - сказав Аваков.

При цьому прибулі з Вінницької області були співробітниками однієї з охоронних фірм.

"В даний час затримано 20 осіб, троє знаходяться в лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості", - сказав міністр президенту.

Аваков підкреслив, що його відомство проведе розслідування того, як група людей зі зброєю без перешкод змогла дістатися з однієї області в іншу.

Детальніше про ситуацію читайте в матеріалі "Апострофа": Війна під Києвом: всі подробиці розборок маршрутників в Броварах.