RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відсидів сім років: розкрито несподівані подробиці про стрілка, який влаштував бійню під Житомиром

Підозрюваний у вбивстві семи осіб на Житомирщині Анатолій Захаренко вже відбував покарання за вчинення тяжкого злочину і неодноразово поводився агресивно.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера"

"За даними слідства, Анатолій Захаренко 1962 го року народження, народився в Російській Федерації. У Російській же Федерації за часів СРСР отримав кримінальний термін - близько 7 років за вчинення тяжкого злочину", - розповів Геращенко.

За його словами, підозрюваний неодноразово поводився агресивно під впливом алкоголю і його версія про самооборону викликає сумнів. На навмисність його дій вказує те, що троє із загиблих були застрелені сплячими.

"Судячи зі свідчень свідка і попередніх даних слідства, вже після смерті гостей, які приїхали до нього, підозрюваний вклав їм в руки мисливську зброю, з якою вони приїхали, щоб показати, що нібито йому була загроза", - підкреслив заступник міністра.

Найближчим часом Захаренко повинен пройти судово-психіатричну експертизу. Якщо він буде визнаний неосудним, то після суду буде перебувати в ув'язненні в спеціалізованій психіатричній лікарні

Геращенко нагадав, що вбивство двох і більше осіб передбачає можливість довічного ув'язнення. "Особисто я, якщо був би суддею, напевно, таку міру покарання і використав би", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше єдиний вижив в бійні в Новоселиці ветеран батальйону імені Кульчиці Вадим Федюнин розповів, що сталося 22 травня, коли місцевий житель Анатолій Захаренко розстріляв 7 осіб.