RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна не буде створювати вакцину від коронавірусу: в МОЗ назвали сумну причину

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна не буде створювати вакцину проти коронавірусу, який продовжує атакувати країну.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Близько 70 розробок йде вакцини проти коронавірусної хвороби. Так, це не швидкий час. І від моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців. Ми розуміємо, що маємо п’ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень", - розповів Ляшко.

За його словами, українських розробок серед них немає.

"Ми зверталися до Академії медичних наук, до Академії наук з питанням того, чи можна в Україні надіятися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати у розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", - сказав він.

Проте в Україні можуть розробити ліки від коронавірусу, наприклад, в Німеччині в лабораторіях перевіряються якісь українські ліки.

"І в нас в Україні зараз проходить клінічні випробування чотири з них", - розповів Ляшко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у ВООЗ вважають, що коронавірус буде переможений тільки за умови справедливого доступу до вакцин і терапевтичних засобів, і закликають міжнародне співтовариство до співпраці у вирішенні цього завдання.