RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Хто в Кабміні Шмигаля найбагатший та найбідніший міністр: цікава інфографіка

Журналісти з'ясували, хто в уряді Дениса Шмигаля найбагатший та найбідніший міністр, при цьому враховувалися тільки особисті, а не сімейні доходи.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Слово і Діло".

Найбагатшим членом нинішнього уряду виявився віце-прем'єр, міністр з реінтеграції окупованих територій Олексій Рєзніков. Його доходи за минулий рік склали 63,8 млн гривень. Рєзніков отримав 19,6 млн гривень зарплати, 367,5 тис. гривень зарплати за сумісництвом, майже 30 тис. гривень страхових виплат, близько 1,5 млн гривень гонорарів.

Крім того, Рєзніков має 300 тис. євро готівкою та різні суми в гривнях і валюті на банківських рахунках.

Доходи міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка склали 53,4 млн гривень. У минулому році він отримав 13,7 млн гривень зарплати, більше 75 тис. гривень відсотків, 1,7 млн гривень доходу від відчуження рухомого майна. Також Петрашко задекларував значні суми готівкою та на банківських рахунках.

Дохід міністра розвитку громад Олексія Чернишова склав понад 20 млн гривень, як і дохід голови МОЗ Максима Степанова.

Дохід міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2019 рік склав 14,9 млн гривень.

Дохід голови уряду Дениса Шмигаля за минулий рік склав 7,6 млн гривень. Він отримав 2,2 млн гривень зарплати за роботу на Бурштинській ТЕС, 230 тис. гривень зарплати від Івано-Франківської обладміністрації, 925,5 тис. гривень зарплати за сумісництвом. Також у прем'єра є 155 тис. доларів готівкою та рахунки в банках.

"Найбіднішим" міністром виявився голова Мінфіну. Дохід Сергія Марченка за 2019 рік склав лише 300 тис. гривень.

Як повідомляв "Апостроф", у травні українська редакція Forbes опублікувала рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України. Сукупні статки учасників рейтингу склали 31,4 млрд доларів.