RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Лукашенко прийняв гучне рішення перед президентськими виборами

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, майже за два місяці до президентських виборів підписав указ про відставку діючого складу уряду.

Про це повідомили у випуску новин на телеканалі "Білорусь 1".

У середу, 3 червня, Лукашенко провів нараду, щоб обговорити пропозиції щодо нового складу уряду. У заході взяли участь голова Ради Республіки Наталя Кочанова, голова Палати представників Володимир Андрейченко, глава Адміністрації президента Ігор Сергієнко і державний секретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков.

За словами глави Білорусі, через кризу, викликану пандемією, заміна всіх членів уряду була б неправильним кроком.

"Та й потреби такої немає. Виросло нове покоління керівників, які себе добре показали і працювали непогано в уряді. Навіщо їх міняти? Вони можуть працювати", - заявив Лукашенко.

Про намір до виборів сформувати новий склад уряду Лукашенко заявив 25 травня. 29 травня Президент пообіцяв "найближчим часом" призначити виконуючого обов'язки прем'єр-міністра, а "після виборів, якщо він буде добре працювати, то затвердити на посаді".

Вибори президента країни призначені на 9 серпня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше білоруського блогера Сергія Тіхановском, який критикує діючу в країні владу і керує групою по збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі, затримали разом з прихильниками під час дозволеної владою акції в місті Гродно.