RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Грошей немає: Зеленський після скарг бізнесу зателефонував голові приватного банку, відео

Президент Володимир Зеленський зателефонував голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру під час зустрічі з бізнесом Хмельницької області у відповідь на скарги підприємців на дії банкіра.

Трансляцію зустрічі вела прес-служба глави держави.

Бізнесмени поскаржилися президенту на те, що Укрексімбанк не дає відстрочку на рік по кредитах. Під час першого дзвінка Мецгер заявив, що всі проблеми хмельницького бізнесу повинна вирішити керівниця місцевої філії Тетяна Лундишева.

Однак представники бізнесу, які були на зустрічі, заявили, що у них немає проблем з регіональною філією, а проблеми саме з Києвом, бо все залежить від рішення центрального офісу.

Після цього Зеленський сам подзвонив Мецгеру.

"Женя, ви не видаєте ніякі кредити, люди скаржаться. Мало того, вони говорять не про реструктуризацію, а про відстрочку платежів за частину тіла кредиту. Навіщо ти відправляєш їх до Лундишевої, якщо це від тебе залежить?", - запитав він.

Про це йдеться на 52:15 хвилині відео.

Президент підкреслив, що йдеться не про одну компанію, а про багато, які "тут сидять і говорять".

"Це різні компанії, значить, це відбувається у вас по всій країні. Вирішіть це питання, не відправляйте людей", - висунув вимогу Зеленський.

Євген Мецгер своєю чергою пустився в довгі пояснення ситуації, однак Зеленського він не переконав.

"Ні, я не згоден. Тому що у вас немає рішення в банківській системі, що ви людям даєте відстрочки, наприклад, рік. Коли ви це зробите, прокомунікуєте з усім суспільством, у них не буде питань. І вся ваша вертикаль буде так працювати, якщо це рішення керівництва Укрексімбанку. Щоб люди могли погашати кредити через рік, у них зараз немає грошей через COVID-19", - сказав Зеленський, закінчивши розмову словом "дякую".

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський в Хмельницькому крім іншого гуляв по місту і пив каву в кафе. Мережі обурило фото, на якому президент і чиновники області сидять за столом і ні на одному з них немає маски .