RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Міні-слони і птиці замість людей: вчені описали сценарії змін на Землі через мільйон років

Вчені змогли встановити, що життя на нашій планеті зародилася близько 4 години ранку, а рослини з'явилися о 10:24. Також вони зробили висновки, що може бути з Землею через деякий час.

Так, по одному з прогнозів, замість людей на Землі будуть жити птахи.

Вчені звернули увагу, що на планеті було шість масове вимирання видів. Вони уточнили, що коли великі ящери зникли з лиця Землі на планеті спостерігався вибухове зростання різноманітності і чисельності інших живих істот. Найрізноманітніша група хребетних тварин на суші - це птахи. Вони еволюціонували і моментально зайняли нішу динозаврів.

"Якщо щось подібне станеться знову - я маю на увазі, будуть знищені всі великі ссавці хижаки, то птиці займуть їх нішу", - говорять вчені.

За другим прогнозом, планету заселять мурахи.

Вчені говорять, що дані комахи в будь-який момент можуть підхопити впало прапор людей.

"Коли ми говоримо про біологічний успіх, то зазвичай розглядаємо три головні чинники: різноманітність, біомаса і довговічність, тобто як довго вид зберігає життєздатність", - говорить палеоентомолог Філіп Барден.

Він уточнив, що мурахи з'явилися 150 мільйонів років тому і успішно пережили динозаврів. А тепер завдяки глобальному потеплінню у комах є можливість не тільки чудово зберегтися, а й остаточно завоювати землю.

По третьому прогнозу, гіганти можуть стати карликами, а малюки перетворитися в монстрів.

Вивчаючи острівних ссавців вчені розробили гіпотезу про те, що великі ссавці стають маленькими (острівний гігантизм), а маленькі стають великими (острівний гігантизм).

Під час розкопок в італійському регіоні Гаргано, який понад 5 мільйонів років тому не була гірським масивом, з'ясувалося, що там водилися щури розміром з собаку.

Вчені вважають, що представники мегафауни - слони, носороги, бегемоти і т.д, - можуть вимерти або ж стати менше в розмірах. Їм дуже складно буде адаптуватися до потепління клімату.

Нагадаємо, що в східній Сербії у відкритій шахті виявили римський корабель, який належав до флоту столиці провінції Риму Мезия.