RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Апогей літа: що не можна робити в Ярилин день 1 липня - традиції і прикмети

1 липня відзначається велике язичницьке свято - Ярилин день, коли люди обов'язково шанують сонце і сили природи, а в самій природі відкривається небувала сила, яку здатні побачити і звичайні люди. Вважається, що це день чарівництва і потойбічних сил.

"Апостроф" розповість про саме свято, про прикмети і його традиції.

1 липня вважають апогеєм літа, часом, коли вся природа досягає максимального розквіту і починає плодоносити. У цей день прийнято веселитися і почитати сонце. Всі сідають за стіл, на якому обов'язково має стояти багато смакоти, і весело святкують середину літа. На столі обов'язково повинен бути круглий коровай - він символізує сонце, приносить в будинок удачу і фінансове благополуччя.

Вважається, що Ярило приносить на землю багато хорошого. Сьогодні не відбувається нещасть, погані думки зникають з голов людей, і ніяка нечиста сила не може заподіяти людям шкоди.

Тому сьогодні можна ризикувати, приймати відповідальні рішення, проводити відповідальні заходи. Все це увінчається успіхом.

Що не можна робити в цей день

- Багато витрачатися. Незважаючи на обов'язкову умову пишного столу і свята, в цей день потрібно оцінити всі свої запаси (грошові, продуктові) і не витрачати їх даремно. Якщо заощадити, то Ярило принесе тобі ще більше.

- Хвалитися. Якщо у вас є заслуги, якими хочете похвалитися, то краще розкажіть про них рідним. Перед усіма іншими хвалитися не варто.

- Скаржитися. 1 липня потрібно постаратися провести максимально оптимістично і радісно, без ниття і скарг на життя.