RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бойовики ДНР зловили українця, що втік із полону, та влаштували страшні тортури

На Донбасі бойовики ДНР затримали полоненого українського патріота Григорія Сінченка, який 21 травня втік з підвалу, де його піддавали жорстоким тортурам.

Про це повідомила його мати Тетяна Гулевська в коментарі "Укрінформу".

Про затримання їй стало відомо від адвоката Григорія Сінченка.

"Гришу зловили в понеділок, 29 червня, через місяць і тиждень після втечі. Під час полону його дуже катували. На фото, яке показували по місцевому телебаченню спецслужби, на обличчі Григорія видно сліди опіків. Я можу тільки уявити, що його чекає зараз" , - сказала мати.

За словами Тетяни Гульовськой, бойовики ДНР попереджали її матір, яка живе в Донецьку, що Григорію не бачити ні свободи, ні життя. Раніше "спецслужби" ДНР заарештували її дочку, щоб дізнатися, де може ховатися її брат.

"Її відпустили після затримання Гриші", - повідомила Тетяна Гулевська.

Нагадаємо, що 25-річного Григорія Сінченка заарештували в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 з обвинуваченням у партизанській діяльності і незаконному зберіганні зброї. Під час арешту інваліда третьої групи піддавали пекельним тортурам. За словами матері, його катували електрострумом, підвішували до стелі за вивернуті руки, душили і били так, що розірвалося легке.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ДНР торгують своїми полоненими, як живим товаром - у кожного, хто потрапив в катівні російських найманців, з'являється своя ціна.