RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві затримали групу небезпечних злочинців-грабіжників: фото і відео

У ніч на 30 червня правоохоронці в Києві затримали групу злочинців-грабіжників.

Про це повідомляє "Апостроф" з псиланням на прес-службу поліції Києва.

Спецназ зловив організовану етнічну групу зловмисників. В неї входило четверо чоловіків, двоє з них - іноземці, громадяни Грузії. Вони скоювали розбійні напади на приватні будинки громадян в Києві і Київській області.

На даний момент відомо про декілька їх злочинів. Зокрема, вони скоїли розбійний напад на приватний будинок на території Київської області. Там вкрали сейф з грошима і коштовностями.

Троє з банди мають кримінальне минуле: 42-річний іноземець раніше судимий за вбивство на території своєї країни, його 43-річний співвітчизник мав судимість за незаконне зберігання зброї, а 62-річний українець судимий за скоєння майнових злочинів.

"Сьогодні вночі завершено багатотижневу копітку роботу, яку проводила поліція Києва, карний розшук, слідчі підрозділи. За допомогою спецназівців КОРДу затримано організовано етнічно угруповання, члени якого займалися розбійними нападами на будинки громадян. Взагалі ми підозрюємо їх у скоєнні кількох епізодів злочинної діяльності на території Києва та Київській області. Останній злочин вони скоїли в Києво-Святошинському районі, де напали на будинок жінки-підприємця: погрожуючи зброєю, зв'язали її і заволоділи грошима і коштовностями", - розповів начальник київської поліції Андрій Крищенко.

За його словами, спецназівці затримали нападників через кілька хвилин після надходження повідомлення по спецлінії 102 про вчинення злочину.

"У ході проведення обшуків вилучено вогнепальну зброю, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки і велику кількість інших предметів, які можуть бути речовими доказами у інших злочинах", - сказав Крищенко.

Всі речові докази направили для проведення експертизи. Четверо фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За даними фактами порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) та ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів в Києві і встановлюють їх можливих спільників.

Як повідомляв "Апостроф", раніше поліцейські затримали небезпечну банду "чорних" ріелторів, які "працювали" в Україні кілька років.