RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Суд прийняв несподіване рішення по підозрюваним у побитті нардепа в Києві

Шевченківський районний суд Києва виправдав трьох іноземців, які в квітні 2018 року побили тодішнього народного депутата Верховної Ради Мустафу Найєма.

Про це написав у Facebook брат Мустафи юрист Масі Найєм.

"Суддя Шевченківського районного суду Голуб Оксана Анатоліївна виправдала Темербулатова Умолта Руслановича, Саїтова Ахмеда Абубакаровіча, Саїтова Магомеда-Саліха Арбуєвича повністю", - зазначив він.

Аргументація суду була такою: в діях цих осіб відсутній склад злочину, передбаченого ст. 296 КК України.

У суді визнали, що на етапі досудового розслідування були допущені помилки, які негативно відбилися на результатах розгляду справи - в частині фіксації доказів, документального оформлення групи прокурорів та слідчих, правової кваліфікації.

У той же час захист Мустафи Найєма переконаний, що в ході судового розгляду прокурором доведено наявність в діях обвинувачених складу злочину "хуліганство" і в діях обвинувачених наявний такий склад злочину; допущені процесуальні помилки не є підставою для визнання зібраних доказів неприйнятними.

Захист Мустафи Найєма намір подавати апеляцію та впевнений в перемозі.

"Вважаємо, що у нас достатньо підстав для звернення до Апеляційного суду - що ми і плануємо зробити після отримання тексту судового рішення", - підкреслив Масі Найєм.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня 2018 року в центрі Києва чоловіка кавказької зовнішності напали на тодішнього народного депутата Мустафу Найєма і побили його.