RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Обшуки у військових частинах: в ДБР відповіли на жорстку заяву командування ЗСУ

Державного бюро розслідувань (ДБР) прокоментувало обшуки і вилучення своїми слідчими елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів у військових частинах. Командування Повітряних сил ЗСУ назвало дії правоохоронців такими, що підривають обороноздатність України.

Заяву опубліковано на сайті ДБР.

Представники бюро повідомляють, що їх слідчі в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 провели санкціоновані огляди військової техніки на території декількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України.

В ході них, як відомо, слідчі вилучили 7 приладів СВЧ (клістрони). За інформацією ГБР, в той самий день слідчі повернули 3 прилади в одну з військових частин, ще 4 прилада мають повернути сьогодні (2 липня).

Крім цього, представники повідомляють, що керівництво ГБР ініціювало проведення службового розслідування, в ході якого вони дадуть оцінку правомірності дій працівників ГБР.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в зраді екс-президенту України Віктору Януковичу і двом колишнім міністрам оборони України - Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву.