RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як на Волині ховали матір 5 дітей, яка померла від коронавірусу: відео та розповідь близьких

28 червня в Волинській обласній клінічній лікарні від ускладнень коронавірусної інфекції померла жінка, у якої 23 червня народилася дочка. 30 червня жінку поховали.

Подробиці трагічної історії повідомляє "Суспільне".

Відзначається, що чоловік 39-річної Ганни Сад в смерть дружини від коронавірусу не вірить. У той же час у нього і чотирьох дітей провели забір аналізів для ПЛР-тестування на COVID-19. Крім того, буде зроблено ще 12 тестів контактним особам.

Померлу поховали в закритій труні, односельці не прийшли проводити її в останню путь.

Мешканка села Топілля Рівненської 22 червня разом з чоловіком приїхала до Луцька на пологи. Позитивний тест на коронавірус отримали на наступний день після кесаревого розтину - 24 червня.

"Направили нас в Луцьку в санстанцію. Взяли аналізи. Якби був той коронавірус, то вони б мене звідти не випустили", - розповідає Іван Сад.

За його словами, в останні два дні перед смертю він з дружиною зв'язку не мав. Про смерть Ганни йому повідомили медики.

Лікар луцького пологового будинку Сергій Сябрук каже, що Ганна Сад надійшла до лікарні у важкому стані - вона кашляла, кілька днів трималася температура. Їй зробили рентген, діагноз - полісегментарна пневмонія.

23 червня, через погіршення серцебиття плода було проведено кесарів розтин. На наступний день, коли у жінки лабораторно підтвердився діагноз "коронавірус", породіллю перевезли в обласну клінічну лікарню, де вона і померла.

В результаті кесаревого розтину народилася дівчинка. Вага - 4 кілограми 400 грамів. Результат ПЛР-тестування новонародженої - негативний. Стан здоров'я малятка задовільний.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня від ускладнень коронавірусної інфекції помер начальник Львівського військового госпіталю Іван Гайда.