RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Де і коли дивитися парад планет

В ніч з 3 на 4 липня українці зможуть поспостерігати за початком параду планет, який триватиме два тижні.

Про це повідомляє планетарій Дніпра на своїй сторінці в Facebook.

Парад планет буде повним, це означає, що абсолютно всі планети вишикуються по одну сторону з Сонцем. Побачити його можна буде без телескопа, але не варто очікувати, що всі планети будуть в одній лінії.

Парад розпочнеться 3 липня о 22:00. У цей момент на небі з'являться Юпітер і Сатурн, о першій годині ночі - на сході з'явиться Марс, але він буде подалі від інших. Ближче до третьої години ночі вийде Венера, а ось Юпітер і Сатурн вже перейдуть на захід, Марс відійде в південну частину неба.

Фото: планетарій міста Дніпро

Що ж стосується Урана і Нептуна, вчені вважають, що вони будуть надто далеко від Землі, тому їх швидше за все без телескопа видно не буде. Як і Меркурій, який буде занадто близько до Сонця.

Фото: планетарій міста Дніпро

Явище параду планет досить рідкісне і повільне. Тому спостерігати за ним можна буде протягом двох тижнів. Точного часу спостереження немає, як наприклад у затемнення. Тому важливо виходити з темного часу доби і ясного неба.

Як писав "Апостроф", парад планет 4 липня принесе окремим знакам зодіаку чимало складнощів, тому астрологи закликають їх бути пильними і обережними.