RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Кремль висунув Україні умови проведення "нормандської" зустрічі по Донбасу

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак у п'ятницю, 3 липня, після зустрічі політичних радників глав держав "нормандської четвірки" у Берліні, заявив, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні Україна повинна прийняти й погодити з Донбасом десятки законів.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами представника Кремля, про нову зустріч у "нормандському форматі" поки не йдеться, оскільки Росія вимагає від України прийняття законів по Донбасу, про які було укладено домовленість на саміті 9 грудня в Парижі.

"Про зустріч на рівні міністрів не йшлося. Були спроби визначити конкретні дати зустрічі на вищому рівні. Про це говорити поки дуже-дуже рано, тому що необхідно виконати в повному обсязі – а це величезний обсяг роботи, перш за все, з боку України – ті рішення, які були прийняті на саміті 9 грудня", - заявив Козак.

Російський чиновник уточнив, що йдеться про десятки різних законів, які Україна повинна не тільки розробити, а й узгодити з Донбасом.

Також Козак зазначив, що сторони наблизилися до того, щоб на найближчому засіданні тристоронньої контактної групи міг бути прийнятий конкретний комплекс додаткових заходів щодо припинення вогню на Донбасі.

"Сторони повинні домовитися, як будуть жити разом і "по якій траєкторії рухатимуться до спільного життя". Тоді й не буде ніяких стимулів для перестрілки", – заявив заступник голови адміністрації президента РФ.

Також Козак заявив, що на переговорах "європейські партнери намагаються демонструвати об'єктивність".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Дмитро Козак уже відвідував Берлін в середині травня, де обговорював врегулювання на Донбасі з помічником канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: