RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Помер глава Всеукраїнської ради церков

На 68 році життя помер єпископ Української Євангельської церкви, головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій Василь Райчинець.

Про це написавмитрополит Епіфаній на своїй Facebook-сторінці.

"З глибоким сумом сьогодні дізнався про те, що завершилося земне життя і відійшов до вічності старший єпископ Української Євангельської Церкви Василь Федорович Райчинець, який останні півроку також був черговим головуючим у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій", - написав він.

Також Митрополит Епіфаній висловив свої співчуття родині померлого, громаді, всім, хто поділяє біль втрати.

Фото: УЄТС семінарія

Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна, Свалявського району, Закарпатської області, в багатодітній родині проповідника. У 1969 році вступив в заповіт з Богом через святе водне хрещення. З 1970 по 1971 роки проходив службу в лавах Радянської Армії. У 1974 році був обраний церквою ХЄВ села Поляна на служіння диякона. У 1983 році здобув богословську освіту, закінчивши московську семінарію, паралельно отримавши музичну освіту.

У 1987 році Василь Федорович був обраний церквою ХЄВ села Поляна на пасторське служіння, а в 1990 році став заступником старшого Пресвітера Союзу. У 1991-1992 роках Союзом ВЦХЄВ було прийнято рішення про створення Вищої Духовної Школи для освіти служителів, першим ректором якої на той час став В.Ф. Райчинець.

У 1994 році він був обраний старшим Пресвітером Закарпатського Об'єднання церков при Союзі ВЦХЄВ.

У 1995 році на черговому з'їзді Союзу ВЦХЄВ Василь Райчинцець був обраний старшим єпископом Союзу.