RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Львові знайшли фрагменти Берліна: починаються зйомки фільму за романом Кузьми Скрябіна

У Львові вже цього літа почнуть зйомки за романом Кузьми Скрябіна "Я," Побєда "і Берлін". Зі знімальною групою зустрівся мер Львова Андрій Садовий.

Про це повідомляє сайт Львівської міськради.

Міський голова пообіцяв творцям фільму всіляке сприяння і висловив надію, що зйомки кіно у Львові стануть хорошою рекламою для міста.

"Якщо від міста щось потрібно, то ви можете максимально розраховувати на наше сприяння. Нам вигідно, щоб у Львові створювалися фільми, щоб це якимось чином давало місту рекламу. Це особливо потрібно в сьогоднішній час", - зазначив Андрій Садовий.

Своєю чергою кінооператор Дмитро Недря розповів про те, що вони виявили цікаві локації у Львові.

"Зараз у Львові є нові цікаві локації, які ще не заявлені в фільмах. Ми будемо тут знімати навіть берлінську частину сюжету, адже в самому Берліні вже немає тих локацій 90-х років, а у Львові ми знайшли все необхідне. Будемо розкривати для кіноспівтовариства раніше незвідані локації ", - говорить він.

Створення фільму "Я," Побєда "і Берлін" почалося в листопаді 2019 року. Державна підтримка стрічки становить 27 млн грн - 75% загальної вартості виробництва фільму. До зйомок знімальна група приступила в липні 2020 року. Фільм зніматимуть у Львові і Львівській області. Реліз фільму в Україні заплановано на грудень 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", компанія Lionsgate, один з найбільших дистриб'юторів в США, придбала права на трилер Let It Snow Станіслава Капралова. І це перший випадок, коли Голлівуд купує фільм українського режисера.