RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У День незалежності США Трамп виголосив "похмуру" промову про "злісні натовпи"

Президент США Дональд Трамп біля монумента на горі Рашмор в штаті Південна Дакота в присутності понад 7,5 тис глядачів виголосив промову в честь Дня незалежності США.

Про це повідомляє Голос Америки.

Опоненти глави Білого дому розкритикували промову. Натомість її схвально сприйняли в консервативних колах.

"Радикальна ідеологія, яка атакує нашу країну, просувається під прапором боротьби за соціальну справедливість, але насправді, вона б знищила і справедливість і наше суспільство. Вона б трансформувала справедливість в інструмент розбрату і помсти, і перетворила б наше вільне і гармонійне суспільство в місце репресій, придушення і дискримінації. Вони хочуть змусити нас замовчати, але ми не дозволимо заткнути нам рот", - заявив Трамп.

Президент також зазначив впливовість в США "нового крайнього лівого фашизму, який вимагає абсолютної вірності".

Крім того, Трамп піддав різкій критиці "лівацьку культурну революцію" і "злісні натовпи", які, за його словами, загрожують основам американської держави. Він засудив тих, хто веде "безжальну кампанію, щоб знищити нашу історію, зганьбити наших героїв, знецінити наші цінності і звернути наших дітей".

Промову розкритикували деякі оглядачі, ЗМІ, противники президента Трампа.

"Промова Трампа була дійсно жахливою", - заявив екс-посол США в Росії Майкл Макфол, який часто критикує Трампа.

"Президент Трамп виголосив похмуру промову, яка розділить суспільство у гори Рашмор, наголошуючи на культурних війнах і ледь торкаючись пандемії", - написало видання The New York Times.

Як пише ВВС, президент США заявив, що ті, хто нападає на символи національної спадщини, в повній мірі відповідатимуть перед законом. За його словами, їм загрожує до 10 років в'язниці - відповідно до підписаного ним недавнього наказу з захисту пам'яток.

Як повідомляв "Апостроф", США з Днем незалежності привітав президент України Володимир Зеленський, який у своєму привітанні назвав Штати прикладом для всього світу.