RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Британія ввела санкції відносно десятків росіян: подробиці

У понеділок, 6 липня, глава МЗС Великобританії Домінік Рааб оголосив про введення персональних санкцій проти десятків російських громадян.

Згідно з документом, під обмежувальні заходи потрапили 25 росіян, серед яких глава Слідкому РФ Олександр Бастрикін, заступник генпрокурора РФ Віктор Гринь, заступник голови МВС РФ Олексій Аничин.

Обмежувальні заходи також вводяться стосовно 22 громадян Саудівської Аравії. Серед них знаходяться особи, підозрювані у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Санкції вводяться за грубе порушення прав людини, ними забороняється в'їзд громадян до Великобританії, зберігати гроші в британських банках, а також займатися бізнесом як в країні, так і за посередництвом підданих королівства.

До кінця року список санкцій може бути розширено через додавання в нього осіб, причетних до корупції, утиску журналістів, а також образи людей за релігійною ознакою.

Санкції вводяться в рамках вступу в силу "поправки Магнітського" до закону про санкції і боротьбу з відмиванням грошей, яка була прийнята Палатою громад в травні 2018 року і повинна була вступити в силу після виходу Великобританії зі складу ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", 18 червня Рада Європи продовжила санкції проти Росії за анексію Криму ще на один рік, незважаючи на всі спроби РФ домогтися скасування санкцій через коронавірус.

Раніше в ООН не була прийнята запропонована Росією резолюція, якою РФ хотіла домогтися послаблення санкцій на тлі пандемії коронавірусу.