RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Рейтинг Зеленського продовжує падати: дані нового соцопитування

Рейтинг президента Володимира Зеленського продовжує знижуватися. Дослідження центру Socis "Соціально-політична ситуація в Україні" показало рівень підтримки президента Володимира Зеленського на рівні 36,6 % (якби вибори відбувалися наступної неділі).

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті компанії.

Так, за результатами опитування, проведеного з 24 по 30 червня, за Володимира Зеленського готові віддати свої голоси 36,6% виборців (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). За його опонента на виборах президента Петра Порошенка готові проголосувати 20,9 % виборців.

"В порівнянні з результатами аналогічних досліджень в березні-травні, рейтинг Зеленського знижується, починаючи з березня, коли за нього були готові проголосувати 40,4% від загальної кількості респондентів. У квітні він становив 31,3%, в травні - 30,4%; в червні - 25,6%", - йдеться в дослідженні.

Рейтинг Порошенка після зниження в квітні, коли за нього були готові проголосувати 10,2% від загальної кількості респондентів, почав зростати: у травні він був 11,2%, в червні - 14,7%.

Поряд з цим зросла кількість електоральних симпатій українців до інших політиків: 16% респондентів підтримали б співголову парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, по 6,9% - лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка і лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 3,1% - радника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олену Зеркаль, 2,8% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 2,2% - режисера Олега Сенцова.

11,3% із загального числа опитаних не брали б участі в голосуванні, а 18,8% не змогли дати відповідь.

Як повідомляв "Апостроф", рейтинг президента Володимира Зеленського найнижчий з часів виборів: за даними соціологічної групи Рейтинг у Зеленського зафіксоване майже 5% падіння рейтингу.