RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Жаір Болсонару дізнався, що у нього коронавірус і зняв маску. Тепер на нього подають до суду

Президент Бразилії Жаір Болсонару, оголошуючи про свій позитивний тест на коронавірус під час прес-конференції 7 липня, зняв маску. Бразильська асоціація преси (ABI) збирається подати на нього позов до суду за те, що він піддав журналістів небезпеці зараження.

Про це повідомляється на сайті ABI.

За словами голови асоціації Паулу Жероніму де Соуза, зібравши прес-конференцію, президент порушив режим ізоляції. Він "продовжив діяти злочинним чином і наражати на небезпеку життя інших людей, попри те, що він знав про зараження на COVID-19".

Співробітники ЗМІ звинуватили главу держави в порушенні двох статей Кримінального кодексу, одна з яких - "поширення інфекційних захворювань" - передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років і грошовий штраф.

"Неприпустимо, щоб такі дії залишалися непоміченими", - наголошується в заяві.

Як видно на кадрах, президент Бразилії, знявши маску, зробив кілька кроків назад від журналістів.

Відзначимо, Болсонару неодноразово виступав з критикою карантинних заходів, прийнятих регіональною владою в зв'язку з пандемією. Він попереджав, що встановлені обмеження матимуть катастрофічні наслідки для економіки країни, призведуть до масового руйнування і зростання безробіття. Глава Бразилії неодноразово з'являвся на публіці без маски і спілкувався, не дотримуючись запобіжних заходів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Жаір Болсонару потрапив в сексуальний скандал, через що звучали заклики до імпічменту.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: