RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Мер Сеула Пак Вон Сун пропав безвісти

У Кореї розшукують мера столиці Пак Вон Суна, про зникнення якого заявила в поліцію у четвер, 9 липня, його дочка.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

В уряді Сеульського столичного регіону підтвердили, що мер не з'явився в четвер на роботу, у нього скасовані всі заплановані зустрічі.

За даними правоохоронних органів, градоначальник покинув свою резиденцію о 10:44 (4:44 за Києвом). Адміністрація Сеула розповсюдила повідомлення про скасування одного із заходів в розкладі мера в силу "вимушених обставин". Як стало відомо, у четвер о 16:40 (10:40 за Києвом) Пак Вон Сун повинен був провести зустріч з головою Комісії щодо збалансованого розвитку держави при президенті Кім Са Елем.

Останній раз Пак Вон Суна бачили в темному одязі і з чорним рюкзаком. Сигнал його телефону фіксувався в районі храму Гільсанса в північному районі столиці Сонбук. Для пошуків поліція задіяла службових собак і безпілотники. В операції беруть участь близько 200 осіб.

Як відомо, Пак Вон Сун займає пост мера корейської столиці з 2011 року. У політичній діяльності він відомий як активний захисник прав людини.

Як раніше повідомляв "Апостроф", державні ЗМІ Корейської народної демократичної республіки (КНДР) оприлюднили кадри, на яких видно руйнування офісу зв'язку з Південною Кореєю в прикордонному місті Кесон.