RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Плівки Деркача: що говорять про записи у Порошенка і Путіна

У четвер, 9 липня, позафракційний депутат Верховної Ради України Андрій Деркач оприлюднив аудіозапис нібито телефонної розмови екс-президента Петра Порошенка з російським лідером Володимиром Путіним, який відбувся в 2015 році.

На записі відреагували в Кремлі, а прес-службі партії "Європейська солідарний" їх назвали фейком.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував повідомлення про публікацію нібито розмови президента Росії Володимира Путіна з екс-президентом України Петром Порошенко.

"Я не знаю, що це за публікація, про яку ви говорите. Тобто, ви маєте на увазі, що він опублікував запис розмови президента Порошенко з Путіним ... Не знаю, взагалі-то ці розмови проходять в закритому режимі, тому я не знаю, як там могли зробити запис ", - цитує Пєскова RT.

У партії колишнього президента Петра Порошенка назвали фейком і фальсифікацією опубліковану нардепом Андрієм Деркачем розмову нібито екс-президента і президента РФ Володимира Путіна.

"Протягом шести років фейки є одним з постійних інструментів російської гібридної війни проти України, так само як і проти особисто Порошенко. Від "розп'ятого хлопчика в Слов'янську" до "вбивства Петром Порошенко рідного брата", - повідомили в прес-службі "Європейської солідарності" в коментарі "Українській правді".

Як заявили в "ЄС", "розмова" з Путіним, оприлюднена випускником Вищої школи КДБ, - з цієї ж серії. Це такий же грубо змонтований, ретельно скомпільований фальсифікат, як і нібито бесіди з Байденом.

"І прес-конференція Деркача-Кулика, і заяви Венедиктової, і провокування зазначених позовів - частина спецоперації московської агентури з нав'язування російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні та відповідальність за нього української влади, уособленої Петром Порошенко. Це - помста Кремля за те, що Порошенко як президент і верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної мети Кремля", - додали в прес-службі партії Порошенка.

Як повідомляв Апостроф, 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка.

Також 22 червня Деркач оприлюднив чергові записи розмов п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною.