RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Білорусі затримали чотирьох російських ГРУшників: "сенсація" виявилася жартом

У Білорусі затримали чотирьох російських ГРУшників.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав провладний політолог Петро Петровський.

Дізнався він цю інформацію на прес-конференції президента Білорусі Олександа Лукашенко, яка пройшла сьогодні, 9 липня. На неї були запрошені представники великих ЗМІ - 250 журналістів.

"Тільки від президента. Було дуже цікаво. Особливо про чотирьох співробітників ГРУ РФ, затриманих в Білорусі", - написав він.

На уточнююче запитання Петро Петровський повідомив, що була озвучена інформація, що вони працювали в команді Сергія Тіхановского (блогер з Білорусі, який критикує владу Лукашенка - ред. "Апостроф").

Пізніше Петровський видалив пост і написав новий: "Друзі, щодо ГРУ - жарт. Перевірка наших ЗМІ на міцність. Як вони перевіряють інфу і що пишуть. Зустріч носила закритий характер. Інформація розголошенню не підлягає".

Видання "Наша Нива" запитало у учасників закритої зустрічі, чи чули вони таке висловлювання Лукашенка. Вони сказали, що не чули.

Як писав "Апостроф", білоруського блогера Сергія Тіхановского, який критикує діючу в країні владу і керує групою по збору підписів за висунення своєї дружини кандидатом в президенти Білорусі, затримали разом з прихильниками під час дозволеної владою акції в місті Гродно.

Крім цього, ми писали про те, що 18 червня, в Білорусі був затриманий претендент на пост президента Білорусі Віктор Бабарика. Його звинувачують в організації протиправної діяльності з відмивання грошей через "Бєлгазпромбанк", яким він керував.